Dansk  English  Polski  Norsk  Français 
8 ting der ændrer sig ved din krop under puberteten – hush-hushunderwear

8 ting der ændrer sig ved din krop under puberteten

Ændringer under puberteten

I løbet af årene hvor du gennemgår puberteten, er det helt normalt, at din krop ændrer sig. Og det betyder nogle gange at vågne op og spotte noget i spejlet, som du ikke er så sikker på, hvad er. Øhh, skal det se sådan ud? Lugte sådan? Føles sådan?

Takket være sociale medier er der et STORT pres på dig og din krop, omkring at se ud på en bestemt måde. Men der findes ikke noget, der hedder perfekt.

De ting som du måske ser på dig selv som værende underlige eller grimme eller forkerte (og måske for personligt at spørge en ven om) er faktisk helt normale, og du har intet at bekymre dig om!

Fra ømme bryster til behårede områder og alt i mellem, er her et par ting, som du sikkert troede var underlige ved din krop... Det er faktisk ikke underligt. Vi har det alle.

1. Forskellige størrelse bryster

For mange piger vil pubertetsændringer omfatte bryster, der vokser en kop størrelse eller to (eller ti). Lidt undren af i dig selv i spejlet kan få dig til at bemærke, at dine bryster er forskellige størrelser, men det er virkelig ikke noget at panikke over.

Størstedelen af kvinder har et bryst som er større end den anden- de er næsten altid forskellige og nogle gange kan der være en temmelig stor forskel. Det antages, at ingen kvinde på planeten har helt identiske bryster.

Du behøver virkelig ikke at stresse over det - og det vil du sikkert finde ud af i slutningen af puberteten, hvor tingene har udlignet sig lidt.

2. Måden det "der nede” ser ud 

Det er super vigtigt at du gør dig bekendt med din nye sassy form, og det inkluderer, at lære at din krop at kende ... der nede. Desværre er der en del meninger i samfundet om, hvordan pigerne skal ”se” ud. Det betyder, at en stor procentdel af piger bekymrer sig om, at tingene ikke er helt rigtige i vaginaafdelingen.

Heeey, det er fornuftigt, at du måske er bekymret for den måde, som tingene ser ud - det er ikke ligefrem en kropsdel, du sammenligner med dine bedste venner. Men lad os bare få det på det rene. Der er ingen bestemt måde, at din labia minor og majora (den indre og ydre læbe i din vulva) skal se ud. De kommer i alle former, størrelser, længder og farver, og de er alle helt normale!

OG... ligesom det er helt normalt at have forskellige størrelse bryster, gælder det samme for dine indre læber!

 

3. Lidt lugtende

En af de mindre gode dele ved puberteten er det faktum, at det kan ... øhhh, det kan gøre dig lidt ildelugtende nogle gange. Androgener, hormoner, der forårsager akne, er også ansvarlige for kropslugt, så hvis du begynder at se nogle typiske forandringer, kan du forvente, at din lugt også ændres.

Det er helt normalt at svede og lugte (menneskekroppen skal bare gøre det), og du kan takle enhver kropslugt ved at huske dagligt, at følge op med nogle deodoranter. Du kan endda have en i din taske for at ”touche up” i løbet af skoledagen, hvis du opdager, at det ene sprøjt hjemmefra ikke er helt nok.

4. Indgroede hår

Puberteten kan forårsage en meget behåret oplevelse. Du kan begynde at dyrke tingene på dine ben, under dine arme, på din øverste læbe... Dybest set, uanset hvilken kropsdel du nævner, er det normalt at dyrke hår der.

Men hvis du beslutter dig for at fjerne noget af det, ved at plukke / barbere / vokse skal du sandsynligvis også takle den uendelige forbandelse af indgroede hår. Spotter du nogle af de små røde knopper? Det er her, hvor hårene er vokset tilbage og krøllet rundt under huden, hvilket forårsager irritation frem for at vokse gennem poren.

Stress ikke over det - næsten alle bliver nødt til at takle indgroede hår, og de er super almindelige. Du kan minimere udseendet ved at bruge en skarp, ren barbermaskine eller gå til professionelle i forbindelse med voks. Prøv at lade dem være et stykke tid, for så forsvinder de af sig selv. Du kan også bruge noget neutralt intimcreme for at reducere irritation.

5. Overskæg

HÅR IGEN - denne gang på dit dejlige ansigt. Tonsvis af piger vil finde ud af, at mere ansigtshår begynder at dukke op gennem puberteten, og jo mørkere din naturlige hårfarve er, jo lettere kan du se det. Det kan være hår som er nær dine ører, langs din hage eller måske som en slags overskæg.

Der er intet at bekymre sig om, og det er helt op til dig, om du vil gøre noget for at fjerne det, men hvis det er noget, der får dig til at føle dig bedre tilpas, er der masser af muligheder. Voksning, threading (hvor det gøres med en tråd) eller plukning, som nok er det bedste.

6. Behårede nipples

Vi advarede dig tidligere om, at hår kan spire stort set overalt, når du begynder at vokse op- og yup, der inkluderer dine nips. Kvinder er betinget af at se kropshår som en dårlig ting, der skal stoppes ASAP. Piger, det kunne virkelig ikke være mere normalt. Nogle få mere end andre, men at få et par hår omkring dine brystvorter er faktisk ret almindeligt.

Det er bedst at undgå barbering af området, fordi huden er super sårbar, lige netop her. Meget omhyggeligt trimning eller tweezing (pluk med pincet) er nok din bedste ide.

Mens det er helt normalt at få øje på lidt hår på dine bryster, kan det være værd at snakke med din læge, hvis det er mere end det - det er nogle gange et tegn på hormonel ubalance, som måske kræver mere opmærksomhed.

7. Akne

Urgh, agh og dobbelt ergh. Hvorfor krop, hvorfor? Som om en plet eller to på ansigtet ikke var nok at kæmpe med, er det desværre også normalt at blive velsignet med akne. Uanset hvor du har talgkirtler, kan du få pletter, og heldigvis for os har alle mennesker talgkirtler overalt, selv håndfladerne og fodsålerne. OMG

Bortset fra dit ansigt, er ryggen og brystet faktisk de mest almindelige steder for bumser at dukke op. Det er, fordi porerne er større og dybere. Så du skal helt sikkert ikke føle, at du er anderledes, hvis du finder ud af, at aknekampen er ægte.

8. Noget der kommer ud 

Har du spottet noget hvid-ish sidde i dine trusser i slutningen af ​​dagen? Freak ikke ud og smid ikke alle dine undies i bunden af ​​kassen i rædsel. Igen, helt normalt, og kun et tegn på øgede østrogene niveauer i din krop.

Det begynder normalt omkring seks til tolv måneder før din første periode, og vil sandsynligvis fortsætte med at vise sig efter det. Mængden af ​​udledning og den måde den ser ud, ændres afhængigt af tidspunktet i din menstruationscyklus.

Den eneste gang du har brug for at være opmærksom på udflåd, er hvis du bemærker, at det er en mere grønlig farve, har en dårlig lugt eller kommer med kløe, smerte eller udslæt. Du skal kontakte lægen, hvis du oplever nogle af disse tegn.

 

Se? Intet at bekymre sig om. Vi er alle i denne underlige, lidt brutale, super akavede ting sammen

#bSisterz

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort