Dansk  English  Polski  Norsk  Français 
De mærkeligste spørgsmål om menstruation – hush-hushunderwear

De mærkeligste spørgsmål om menstruation

Menstruation kan få dig til at stille spørgsmål- MANGE spørgsmål! Nogle er praktiske, nogle er ting du skal vide og andre er ren og skær gæt. Vi besvarer nogle af de aller mærkeligste spørgsmål om menstruation nedenunder...


Får dyr menstruation?

Dyr som ligner mennesker meget får menstruation. Det gælder fx aber. Det hele handler dog mest af alt om dyrets hjerne, og den størrelse det har i forhold til dets krop. Dem med et stort hoved (ligesom os intelligente mennesker) producerer fostre. Det handler altså om den æggeløsning, som kvinder (og nogle dyr) får hver måned. Det betyder dog ikke, at alle andre dyr ikke også har en cyklus. Deres sker måske bare ikke hver måned, og enten er der lidt eller ingen blødning i forbindelse med den.


Hvad sker der, hvis man får menstruation i rummet?

Faktisk er der så mange, der gerne vil vide, hvad der sker, med en kvindes menstruation, når hun rejser ud i rummet, at Canadian Space Agency har valgt at fortælle om det på deres hjemmeside. De kan her fortælle, at mange kvindelige astronauter vælger at tage medicin, så de undgår at få menstruation i rummet.


Hvad sker der, hvis du står på hovedet, imens du har menstruation?

De andre piger i klassen har måske bevæget sig ud i en hoved- eller håndstand, og du er lidt i tvivl, om det er en god ide for dig, når du har menstruation. Faktisk troede man i gamle dage, at det var farligt at vende omvendt, når man havde menstruation, men nu er det altså bevist, at blodet ikke forlader kroppen. Dette skyldes tyngdekraften.


Får man stadig menstruation, hvis man er i koma?

Så længe livmoderen ikke er beskadiget, så får man faktisk stadig menstruation, hvis man ligger i koma. Faktisk fortsætter alle kroppens almindelige funktioner, og nogle kvinder har endda født børn, imens de var i koma.


Kan drenge få menstruation?

Drenge kan ikke få den totale menstruation (humørsvingninger, kramper, blødning) uden at have kvindelige kønsorganer. Dog kan mandelige hormoner også gøre, så nogle mænd føler sig anderledes nogle dage, uden at de dog har oplevet den fysiske oplevelse ved menstruation.


Ser man på kønsoperationer, så har der endnu ikke været sådan en på trans kvinde (en mand der bliver til en kvinde), hvor ægte menstruation har opstået. Medicinske eksperter siger dog, at både viden og teknologiske midler til en sådan operation meget snart sker… det betyder, vi måske snart hører om den første mand, der får menstruation.


Hvor meget menstruationsblod kommer der ud af en elefant?

Det er et utrolig godt spørgsmål med et meget skuffende svar. Elefanter er nogle af de dyr, der ikke får menstruation, selvom de har en cyklus der varer omkring 15-16 uger. I stedet for at udstøde blodet, så optages elefantens “menstruation” faktisk af dens krop. Men forestil dig lige, hvis den ikke gjorde… så ville elefanter skulle bruge MEGA GIGA KÆMPE bind.

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort