Dansk  English  Polski  Norsk  Français 
Hvad er PMS!? – hush-hushunderwear

Hvad er PMS!?

PMS står for præmenstruelt syndrom.

Ordet PMS er også nogle gange kendt som Præmenstruel Spænding (PMT). Dette optræder i perioden op til din menstruation. Du kender det måske, fra når du har lyst til at gemme dig under din dyne med tre pakker Oreos, fordi du er sur på ALLE. Ik' fedt…

Den direkte beskrivelse…

Mennesker oplever PMS på forskellige måder, og cirka 25% af kvinder oplever ikke PMS overhovedet. Med lidt held vil du være en af disse mennesker - men hvis du ikke er en af dem, er der her en række ting, du måske oplever i dagene før din menstruation.

Fysisk kan PMS få dig til at føle dig lidt oppustet, træt eller søvnig. Nogle mennesker har hovedpine eller rygsmerter, nogle får kramper før deres periode overhovedet kommer og andre bemærker, at de er mere klodset. Du kan måske opleve, at din hud får små urenheder, eller at alle omkring dig gør noget, du bliver irriteret over.

Følelsesmæssigt kan du måske føle dig lidt ... skrøbelig. Dette kan betyde, at du er mere irritabel, bekymret, trist og / eller tilbøjelig til at smække med dørene. Et minut kan du være på toppen af verden, det næste kan du føle, at hele verden er imod dig. Eller det kan bare være en generel følelse af at, alt er lidt ... blarrgh.

Lidt ... arrghh.

Men du har sikkert ikke alle disse symptomer, de fleste mennesker oplever kun et par stykker.

FYI

  • PMS står for præmenstruelt syndrom, og det påvirker generelt tre ud af fire kvinder. Det er mange af os...OMG
  • Følelsesmæssigt kan det gøre dig mere irritabel, nervøs eller trist. Fysisk kan PMS forårsage en oppustet følelse, akne, hovedpine, rygsmerter eller ondt i brysterne - men forhåbentlig ikke alle på én gang.
  • Motion og en sund kost kan begge bidrage til at mindske PMS symptomer, men hvis du virkelig kæmper med disse symptomer, kan det være en god ide at søge læge for mere rådgivning.

Hvem kan jeg bebrejde?

Ikke bliv sur… men ingen ved præcis, hvad der forårsager PMS. Det menes, at have noget at gøre med de skiftende niveauer af hormoner i din menstruationscyklus, som kan gøre alting ... irriterende. Bare en smule...

Det vigtigste er at vide, at du ikke bare er en drama queen - PMS findes, og du er bestemt ikke alene.

PMS Behandling: Hvordan får jeg det til at gå væk?

Selvom der ikke er meget, du kan gøre for at forhindre PMS, er der mange måder, hvorpå du kan hjælpe dig selv med at føle dig bedre tilpas.

At spise afbalanceret og en varieret kost med masser af frisk frugt og grønt skulle kunne hjælpe med at mindske disse symptomer. PMS kan give dig lyst til fast food, men for meget salt eller fedtholdigt, forarbejdet mad kan faktisk gøre tingene værre (en smule uretfærdigt).

Og selvom det måske er det sidste, du har lyst til at gøre, kan regelmæssig motion også hjælpe med at holde din PMS tilbage. Det kunne være en løbetur, et hårdt spil hockey, en dejlig lang gåtur med din favorit playliste i ørene eller bare at slå til en pude - ret hårdt.

Som tiden går, finder du dine egne personlige måder at få de præmenstruelle symptomer væk på, men nogle af vores favoritter er: græde sammen til en trist film, at have en dansende fest, lære at slå vejrmøller, give dig selv et DIY-projekt eller at se satisfying videoer på instagram. Hvem elsker ikke at se en bath bomb?

SLET. INGENTING. FUNGERER

Vær sød overfor dig selv, og husk at nogle mennesker kæmper mere end andre - og det vil ikke vare evigt. Men hvis PMS’en stadig har stor indflydelse på dit liv, kan det være en god ide at søge læge for at vide, hvad der virker bedst for dig.

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort