Dansk  English  Polski  Norsk  Français 
Hvornår får jeg min første menstruation? – hush-hushunderwear

Hvornår får jeg min første menstruation?

"Hvornår får jeg min første menstruation", spørger du? Svaret er på torsdag🤓

Lol. Hvis det bare var så nemt.

Sandheden er, at din første menstruation godt kan være lidt af en overraskelse. Der kan være små ledespor, der fortæller, at noget snart kommer til at ske… nogle af dine veninder virker allerede til at vide noget, som du ikke ved… du har en følelse i maven, som du ikke har følt før. 

Der er tidspunkter, hvor du er 100% sikker på, at det er nu det sker… hvorefter du går ud på toilettet, og alt er som det plejer. 

Arrghh😖


"Så hvis min menstruation ikke kommer på torsdag, hvornår kommer den så?" Den gennemsnitlige debutalder for første menstruation er 11-13 år - dog er det slet ikke unormalt, at piger får første menstruation i 9 års alderen eller 16 års alderen. Uanset hvornår den kommer, er det helt normalt. Det afhænger nemlig af din krop, og hvor hurtigt den udvikler sig. 

Hvis du er en af de første i klassen til at få menstruation, skal du ikke bekymre dig. Det giver dig bare ekstra tid til at lære alt om menstruation, så du senere kan hjælpe dine veninder, når de har en masse spørgsmål. Hvis du er en af de sidste i klassen, betyder det heller ikke det store. Du har nok før hørt om at være “fashionably late”😚 

"Handler det om at komme først?" Nej, det gør det ikke! For nogle kan det være ubehageligt at gå og vente på den helt store surprise. Heldigvis er der nogle tegn, du kan være opmærksom på. De kan fortælle dig at menstruationen er på vej- husk dog, at alle kroppe forskellige 💃🏻  

Dine bryster vil formentlig begynde at vokse først. Her kan de godt blive lidt ømme, og det er ikke sikkert, at de vokser lige hurtigt. Det er helt normalt. Efterhånden vil små brystknopper begynde at vokse under huden, og brysterne begynde at vokse. Når denne fase er begyndt, vil der ofte gå omkring to år før menstruationen starter. 

Et år efter dine bryster er begyndt at vokse, vil du måske opleve, at du begynder at få udflåd. Denne udflåd betyder blot, at der begynder at ske ting med din krop, og for mange piger betyder det, at første menstruation kommer indenfor 6 måneder til et år. 

I denne periode vil du måske også opleve, at kropshår begynder at komme frem. Både under armene men også “der nede”. Ja, alle mulige steder! Husk, alle kroppe er forskellige. Det har vi nok allerede sagt? 👅 

"Er der nogen, der kan fortælle mig, hvornår den kommer?" Du kan prøve at spørge en synsk, hvis du tror på sådan noget🔮… men det er nok nemmere at snakke med din mor (eller søster eller moster) for at finde ud af, hvornår de fik deres første menstruation. Det er nemlig ret sandsynligt, at I får den på nogenlunde samme tidspunkt. 

Udover det… Prøv at vær tålmodig. Hvis du er 16 år gammel og ikke har haft din første menstruation endnu, behøver du ikke at freake ud! Den kommer, når du mindst venter det… 

Hvis du har fået din menstruation, Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og hør mere om, hvordan du håndterer din menstruation. 

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort