Dansk  English  Polski  Norsk  Français 
Min periode er forsinket. Hvad gør jeg? – hush-hushunderwear

Min periode er forsinket. Hvad gør jeg?

Du har skrevet det i din kalender. Du har det nødvendige med i skole. Hver gang du går på toilettet forventer du, at der er kommet noget. Du venter…. og venter….. og venter…. nu er der gået en uge?

Inden du panikker, så tag en dyb indånding. Der kan være mange grunde til at din periode er forsinket.

Hvis du lige har fået din første menstruation, er det meget almindeligt, at din menstruation kommer uregelmæssigt, og at der ikke går præcis 28 dage i mellem. Dette er helt normalt. Der kan endda gå år før du får din anden menstruation.

Hvis du har haft en regelmæssig menstruation indtil nu, så kan der være andre gode grunde til at den er forsinket.

Stress:

Hvis du har haft meget om ørerne, kan det være følelsesmæssig eller psykologisk stress der kan være årsag til at din periode er forsinket. Du kan mindske din stress ved at træne, meditere eller dyrke yoga. Men hvis alting virker uoverskueligt for dig, så tal med en voksen.

Vægttab:

Hvis du fornylig har tabt dig meget, kan det have stoppet processen af nye hormoner. Dette kan være grunden til at du har misset din periode. Hvis det fortsætter, er det en god ide at få tjekket at din vægt og helbredet er i orden hos lægen.

Overvægtig:

Hvis du er overvægtig, producerer kroppen højst sandsynligt for meget østrogen. Det kan påvirke hvor ofte du har din menstruation.

Dette er blot nogle få og hyppige årsager til at menstruationen er forsinket. Der findes mange andre grunde. Men, hvis du vil være på den sikre side, eller går og bekymrer dig meget om dette, er det altid en god ide at kontakte lægen. De vil være forstående også selvom der måske intet er galt. Det er helt okay at være nervøs og tænke de værste tanker om, hvorfor ens menstruation ikke kom til tiden!

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort